gallery contemporary crafts norway
Galleri format Oslo
KOMMENDE UTSTILLING

Lene Tangen: Arctic Explorations
Pearla Pigao: Sinus / Sigve Knutson: Drawing Objects
17.august–10.september
Lene Tangen
Pearla Pigao
1 2


Lene Tangen: Arctic Explorations.

 

Glasskunstneren Lene Tangen har lenge interessert seg for Arktis og de økologiske konsekvensene av den globale oppvarmingen. Utstillingen er resultatet av en studiereise til Svalbard hvor Tangen undersøkte issmeltingen og utførte en serie performative eksperimenter med isblokk.

 

Lene Charlotte Tangen (f. 1971) er utdannet bland annet ved KADK på Bornholm og har stilt ut hyppig både i Norge og utenlands.

 

Pearla Pigao: Sinus

 

Pearla Pigao undersøker hvordan man kan materialisere musikk og lyd gjennom digitalt håndvevd tekstil. Ved å bruke metalltråder som renning og innslag i veven, omdanner hun den vevde flaten til et instrument inspirert av thereminen. En theremin består av en elektronisk svingekrets, hvor musikeren selv er en del av denne kretsen. Thereminen er ett av svært få musikkinstrumenter som spilles uten å berøres, men ved at musikerens hender beveges mellom antennene og forstyrrer det elektromagnetiske feltet. Installasjonen Sinus (2017) er et tekstilt instrument som interagerer med besøkerne.

 

Pigao ble for sitt avgangsarbeid Sinus (2017) tildelt Norske Kunsthåndverkeres studentpris og Kunst- og Håndverksprisen fra Fondet for Kunst- og Designstudenter.

 

Pearla Pigao (f. 1984) ble uteksaminert med mastergrad ved Kunsthøgskolen i Oslo våren 2017, der hun også tok sin Bachelorgrad ved avdelingen for tekstilkunst. I 2015 deltok hun i utstillingen Neu Now 2015, Europe`s emerging artist i Amsterdam.

 

 

PROJECT SPACE: Sigve Knutson – Drawing Objects

 

Sigve Knutson utforsker materialer og teknikker med kvaliteter som minner om hans tegninger. Til utstillingen har han laget en serie objekter i hamret aluminium og leire, og i tillegg vises også hans tegninger. Utstillingen er et samarbeid med Carwan Gallery i Beirut.

 

Sigve Knutson (f. 1991) er en experimental designer basert i Oslo. Han tok eksamen (MA) ved Design Academy Eindhoven i 2016 og har nylig vært aktuell med utstillinger i Milano og Beirut. 

AKTUELL UTSTILLING

Sommerstengt
19.juni–16.august 2017
TIDLIGERE UTSTILLINGER