gallery contemporary crafts norway
Galleri format Oslo
TIDLIGERE UTSTILLING

Scene View Navigation
Andrea Scholze og Kristin Sæterdal
2.mars–23.april
Kristin Sæterdal & Andrea Scholze
Andrea Scholze
Kristin Sæterdal
Andrea Scholze
1 2 3 4

Utstillingen åpner Torsdag 2. mars kl. 18.00.

 

Utstillingen Scene View Navigation utfolder seg i et post-apokalyptisk scenario hvor menneskehetens teknologi er blitt dets undergang. Referansene til klassiske populærkulturelle fortellinger fra Science Fiction-filmer som Planet of the Apes og 2001: A Space Odyssey fra 1968 fremtrer i både Andrea Scholzes arkaiske gorillaskulpturer og i Kristin Sæterdals vevde ruinlandskaper.
 
Mens Sæterdal ofte skildrer fragmenter av dramatiske hendelser et øyeblikk etterpå, gjerne for eksempel sporene av eksplosjoner og krasjlandinger sett fra vinduet i et romskip, gir Scholzes keramiske installasjoner følelsen av å bevitne en økologisk katastrofe langt efter at den er inntruffet. Hennes dyreskulpturer fremstår nærmest som mutasjoner fremdrevet av menneskehetens fordervelse.
 
I en tid hvor verden er truet av krig og naturkatastrofer er det relevant for kunsten å fantasere om hvordan fremtiden kan se ut. Kan vi som sivilisasjon fortsette og utvikles, eller vil vi tvinges til å ta et stort skritt tilbake? Utstillingen Scene View Navigation leverer ikke noen ferdige svar, men  reiser heller flere spørsmål.
 
Utstillingen består av installasjoner med vevet tekstil og keramiske skulpturer.
 
Andrea Scholze (f. 1988) tok eksamen fra Kunsthøgskolen i Oslo (MFA) i 2016 og har deltatt i både Årsutstillingen og Høstutstillingen.

Kristin Sæterdal (f. 1963) er utdannet ved Universitetet i Bergen og Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har nylig hatt en separatutstilling i Haugesund Billedgalleri og er representert i flere offentlige samlinger, blant annet Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Utenriksdepartementet.

AKTUELL UTSTILLING

Vidar Koksvik
Another Place
4.mai–29.juni 2018
TIDLIGERE UTSTILLINGER

Collect 2018
22.februar–25.februar 2018
Leif Holmstrand
Party Condolences
11.januar–11.mars 2018